Groepsfoto Intocht Gendt 2019. (foto: Niels Sparnaaij | Foto Mireat Gendt)
Groepsfoto Intocht Gendt 2019. (foto: Niels Sparnaaij | Foto Mireat Gendt) Foto:

Aankomst Sinterklaas in Gendt dit jaar online!

GENDT - Gezien de coronamaatregelen heeft de Stichting Intocht Sinterklaas Gendt in overleg met de Gemeente Lingewaard besloten dit jaar geen fysieke intocht te organiseren. Helaas dit jaar dus geen boot en muziek van de jeugdband van St. Sebastianus en de harmonie, geen rij tour, geen aftrap van de decemberactie door de Gendtse Winkeliers Vereniging, feest in Providentia en een bezoek aan Verzorgingstehuis Sint-Jozef.


Ondanks dat er geen fysieke intocht is komt Sinterklaas toch naar Gendt. De Stichting Intocht Sinterklaas Gendt, samen met de Hulpjes, doen er alles aan om het feest voor de kinderen zoveel mogelijk ‘gewoon’ door te laten gaan. Zoals iedereen in Gendt en omstreken inmiddels wel gewend is van De Hulpjes komen zij altijd met een creatief plan. Daartoe is de afgelopen maanden nagedacht hoe en op welke manier de komst van Sinterklaas in Gendt toch door kan gaan.

Samen met alle pieten, maar onder aanvoering van de schrijfpiet, de scenariopiet, de editpiet, camerapiet, pr-piet en uiteraard Sinterklaas werd het plan bedacht. We kunnen nu uiteraard nog niet te veel zeggen, maar dat dit alles online gedaan zal worden zal je wellicht niet verrassen! Op zondag 15 november rond 13:00 uur komt de Sint online aan in Gendt. Wil je dit zien? Kijk op de facebookpagina van De Hulpjes, op dehulpjes.nl of groetenuitgendt.eu