Pre corona repetitie. (foto: M. Gemmeke)
Pre corona repetitie. (foto: M. Gemmeke) M.Gemmeke

Lingewaards Mannenkoor

en Covid-19

HUISSEN - Het corona-virus waart rond en doet dat ook bij ons zo geliefde mannenkoor. De gemiddelde leeftijd speelt ons parten en de oudere en fragielere mannen kiezen toch voor zelf-isolatie. De mannen die minder ontvankelijk zijn voor virussen blijven komen op de dinsdagavond, voor zover dat mogelijk is binnen alle maatregelen om het virus te onderdrukken.


Op het moment dat ik dit schrijf buigen de statistieken en peilingen de goede kant op. Als we dit met elkaar volhouden zijn we er het eerste vanaf.

We hebben twee keer buiten gerepeteerd toen dat nog kon, maar voor een vier-stemmig koor is de buitenlucht en een onderlinge afstand van 1,5 meter een horde te veel. Toen binnen repeteren weer mogelijk werd (onder bepaalde voorwaarden) werd een andere taktiek bedacht: we hakken de oefenavond in drie stukken, zodat we tussen de blokken door het gebouw konden luchten. Alweer geen ideale omstandigheid, maar we kunnen weer georganiseerd zingen.

Maar je voelt 'm: voor welk komend evenement moeten we repeteren? We hebben nog geen slag kunnen oefenen met het volledige koor, dus, om maar wat te noemen: een kerstoptreden zit er gewoon niet niet. Ook al omdat we verwachten dat grote groepen mensen bij elkaar een fout signaal is. Maar, en nu het goede nieuws: we willen nog steeds wel enige verse stemmen bij ons koor en wel in alle vier de stemgroepen. Meld je nu aan bij Theo Vermaas op 026 3257408. Dank je wel.