Eén huishouden! klaar voor Lingewaard Fit. (foto: Unsplash)
Eén huishouden! klaar voor Lingewaard Fit. (foto: Unsplash) Unsplash

Lingewaard Fit:

een positief effect op je gezondheid

LINGEWAARD - Minder sporten en bewegen door corona: voor veel mensen in Lingewaard een bekend fenomeen. Je zit veel thuis, kunt niet naar je sportvereniging en sinds vorige week zijn bijvoorbeeld groepslessen ook verboden. En dat terwijl het juist nu van groot belang is om in conditie te blijven. De vraag is: wat nu? Het antwoord: ga naar lingewaardfit.nl, geef je op en doe mee!


De komende negen weken kunnen inwoners namelijk gratis deelnemen aan krachttraining onder leiding van fysiotherapeuten Gosse Bootsma & Jesse Smit. Wekelijks krijgen Lingewaardse inwoners (55+) filmpjes per mail opgestuurd zodat u thuis, eventueel samen met uw partner kunt blijven, of juist gaan sporten en bewegen! De instap is laagdrempelig, maar je kunt het zo zwaar maken als je zelf wil.

Uit onderzoek weten we dat kracht op latere leeftijd afneemt. Dit zorgt voor een toenemende kans op blessures en een afname van de mobiliteit. Door tweewekelijks aan krachttraining te doen, kun je dit proces uitstekend remmen. Meld je daarom aan op lingewaardfit.nl en laat op de startpagina je emailadres achter. Elke maandag ontvang je twee trainingen die je op een zelfgekozen moment kunt doen. Daarnaast gaan we je op de hoogte houden van het Lingewaardse sportaanbod zodra in groepsverband sporten weer mogelijk is.

Lingewaard Fit was een initiatief van fysiotherapeut Jordi Braam zodat iedereen in deze tijd thuis kan blijven sporten/bewegen. Met veel succes, al meer dan driehonderd deelnemers doen mee! Fysiotherapie M van der Ploeg en de sport- & cultuurcoaches van Stichting Welzijn Lingewaard nemen nu het stokje met veel plezier over!