Afbeelding
Foto:

Ook horeca blijft actief; steeds meer bezorg- en afhaalmogelijkheden

De voordelen van winkelen in Huissen-centrum

HUISSEN - Het is een rare en voor velen nare tijd. Die we samen zo goed mogelijk door willen komen. Aldus de Ondernemersvereniging Huissen, die in dat streven nu meer dan ooit haar beste beentje voor zet. Winkeliers en horeca zijn blij met hun klanten en gasten en blijven hen graag verwelkomen. Soms met beperkingen, maar ook nog steeds met voordelen.


Om de verspreiding van het virus te voorkomen, hebben de ondernemers in het centrum van Huissen hun bedrijfsvoering aangepast. Dat hebben ze graag over voor de gezondheid en veiligheid van de klanten. En van hen zelf en hun medewerkers. Dus geldt onder meer een maximum aantal personen in winkels, een mondkapje dragen wordt op prijs gesteld. Dat doen de winkeliers zelf ook en verder voeren zij nog diverse andere toepassingen door.

Het zijn kleine beperkingen, maar shoppen is tenminste nog mogelijk! In veel landen kan dat vaak niet eens meer. Hoe mooi is het, stelt de Ondernemersvereniging Huissen, als de klanten de ondernemers juist in deze rare en nare tijden blijven steunen. ‘Het zijn veelal kleine zelfstandigen met een groot hart voor de consument en altijd 100 procent inzet. Dus wees loyaal en koop lokaal. Dat kan in Huissen bovendien met gratis parkeren, een mooi winkelbestand met enkele nieuwe toevoegingen en alles op wandelafstand. Winkelen op koopavond – vrijdag – kan, tot 20.00 uur.’ Sfeerverlichting en achtergrondmuziek benadrukken het gezellige karakter van de binnenstad nog eens.


Horeca

Nog een nieuwtje: de intocht van de Sint op zondag 15 november gaat weliswaar niet door, maar de Ondernemersvereniging komt met een ludieke variant. Houd de site in de gaten: www.inhuissen.nl, daarop tevens links naar Facebook en Instagram. En dan is er nog een tip annex advies aan bedrijven in de regio: ‘Bestel je kerstpakketten niet bij de groothandel, maar stel ze samen bij en met ons, de lokale ondernemers.’

Huissen wordt wel Stadje van Plezier genoemd en daarin speelt het ruime aanbod van horeca een grote rol in. Helaas is die voor het publiek tot nader order niet toegankelijk, maar de ondernemers van de etablissementen blijven positief en creatief. Tal van horecabedrijven zorgen ervoor dat hun niet te versmaden producten – van taart tot maaltijdsalade en van lunchbroodjes tot drie-gangendiner – afgehaald dan wel bezorgd kunnen worden. Het aanbod groeit dagelijks. Check hun websites en socials. Het ‘Graag tot ziens’ is nu meer dan ooit van toepassing op de ondernemers in het centrum van Huissen.