Afhaalpunt

Lingewaard

BEMMEL - Op maandag 7 december kunnen inwoners van Lingewaard tussen 17.00 en 17.30 uur weer een lekkere maaltijd afhalen, geheel bereid door vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 te Bemmel, de prijs van het menu is vijf euro.


Gevraagd wordt zelf vier afsluitbare bakjes en gepast geld mee te brengen. "Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van tevoren even aanmelden via het SWL Meldpunt. Aanmelden kan op maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555."

‘Afhaalpunt Lingewaard’ is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder 'Activiteiten'.

Bewonersraad

Lingewaard wordt

Huurdersbelang

Lingewaard

LINGEWAARD - Bewonersraad Lingewaard behartigt al twintig jaar de belangen van alle huurders van Waardwonen in Lingewaard. Dit jubileumjaar wordt de naam: Huurdersbelang Lingewaard.


Bewonersparticipatie heeft een ontwikkeling doorgemaakt. In de Woningwet van 2015 werd inspraak wettelijk geborgd. Zo werd Huurdersbelang Lingewaard een gelijkwaardige gesprekspartner van Waardwonen en gemeente. Namens de huurders praten zij mee of worden geïnformeerd over beleidsmatige zaken: leefbaarheid, portefeuillestrategie, huurprijzen etc. Bij sommige onderwerpen bestaat adviesrecht. Huurdersbelang hecht waarde aan een goede samenwerking met Waardwonen. Zij dienen, vanuit een ander perspectief, immers dezelfde groep: namelijk de huurder.

Het huidige bestuur bestaat uit Gijs van der Elst (voorzitter, Huissen), Gerard Bartraij (penningmeester, Huissen), Liny Mutsaers (secretaris, Bemmel) en Toep Visser (lid, Angeren). Liny is begin dit jaar aangetreden. De laatste jaren zette zij zich al in voor de wijk Klappenburg in een bewonerscommissie. Huurdersbelang Lingewaard is lid van de Woonbond: de landelijke belangenorganisatie voor huurders. Die ondersteunt met kennis en advies.

"U bent van harte uitgenodigd de FB-pagina te volgen. Daar legt Huurdersbelang onder andere haar oor te luisteren. Bovendien zijn alle volgers gezamenlijk het vijfde lid. Zo blijft u op de hoogte en kunt u onderwerpen inbrengen. Wilt u echt aan tafel meepraten op bestuurlijk niveau en invloed uitoefenen op de sociale verhuur in Lingewaard? Neem dan contact op via de website of FB-pagina."