Berendsen en Bongers met Vleugellam. (foto: Jan in 't Hout)
Berendsen en Bongers met Vleugellam. (foto: Jan in 't Hout) Foto: Jan in 't Hout

Actie 'Vleugellam' opent uw ogen!

LINGEWAARD - De grote presentatie van het boek Vleugellam van schrijver Michel Bongers in de Theaterkerk heeft geen doorgang kunnen vinden. Corona weerhield ons er echter niet van om de gemeenschap op meer persoonlijke wijze kennis te laten maken met dit prachtige boek. Via www.exodushuissen.nl vindt het zijn weg naar lezers. Ook bij de boekhandel is het te koop.


Bijzondere acties zijn er bovendien. Opticien Robert Berendsen was na de lezing van het WO II-boek zo enthousiast dat hij klanten ermee in aanraking wil laten komen. Op die manier ontstond het idee om het te koppelen aan de decemberactie. Bij aankoop van een bril krijgt de klant het boek Vleugellam cadeau. Het mes snijdt aan meerdere kanten, want deze periode van het jaar nodigt uit om te lezen. Een goede bril kan daarbij extra behulpzaam zijn!

Vleugellam verhaalt over de tijd dat de film 'A Bridge Too Far' in deze omgeving werd opgenomen. Acteur Peter Faber (ja, de echte!) gaat met een docente van het OBC op pad. Zij maken kennis met hetgeen in WO II na de mislukking van Operatie Market Garden is gebeurd. Het is een WO II-roman gebaseerd op feiten. Spelenderwijs maakt men kennis met natuur, cultuur en bewoners. Het boek is ook rijkelijk voorzien van afbeeldingen uit de Over-Betuwe. Veel WO II-herkenningspunten zijn er professioneel in verwerkt. Het uniek vormgegeven boek is ook een praktische kennismaking met de regio.

Menigeen zal er met een bril van opticien Berendsen uit Huissen nóg meer van kunnen genieten. Iedereen is welkom om mee te doen met deze decemberactie.