Afbeelding
Foto:

Mon Petit Chocolaterie,

inmiddels een begrip in Huissen

HUISSEN - Marloes Arnts (40) uit Huissen is vier jaar geleden gestart met 'Mon Petit Chocolaterie'.


Zij heeft jaren in de detailhandel gewerkt, onder andere bij een kledingzaak, bakkerij, outletstore voor kinderkamers en een reisbureau. Nadat zij met vriendinnen in 2015 in Nijmegen een workshop bij een chocolatier had bezocht, was zij zó enthousiast geworden, dat ze ze dit ook zelf in Huissen wilde gaan doen.

Marloes was er inmiddels klaar mee om in winkels te staan en had het plan opgevat om een eigen ambachtelijke chocolaterie te beginnen en workshops voor kinderen (verjaardagsfeestjes) en volwassenen te geven. Om zich te bekwamen in het vak van chocolatier heeft zij een aantal cursussen gevolgd op de Chocolate Academy Callebaut in Zundert.

Marloes verwerkt uiteraard zoveel mogelijk natuurlijke en fairtrade producten zonder toegevoegde suikers. De chocolaatjes, bonbons, truffels et cetera worden steeds vers bereid. In het begin werden de workshops nog thuis 'aan de keukentafel' gegeven, maar sinds begin dit jaar heeft Marloes de beschikking over een heuse bedrijfsruimte in Huissen op 't Zand en kan zij daar workshops geven en haar chocolade lekkernijen maken.

Er worden nu vanwege de corona even geen workshops gegeven, maar Marloes is nu 'dag en nacht' bezig om leuke en smakelijke chocolade producten te maken voor de komende feestdagen. Denk aan chocolade kerstboompjes, mooie doosjes met bonbons of chocolaatjes als kerst- of relatiegeschenk.

Voor info en bestellingen ga naar www.monpetitchocolaterie.nl of mail naar info@monpetitchocolaterie.nl of bel 06 15831659.