Ingezonden brief


Gemeentebestuur en Papenstraat

Het is al jaren een ergernis en ongezonde leefomgeving aan de Papenstraat. De hardrijders, geluidsoverlast, fijnstof, files voor je deur omdat vrachtauto's en bussen elkaar niet kunnen passeren. En nu de gepimpte auto's met hun geprepareerde uitlaten die al knallend en met herrie genieten van het gasgeven op de Papenstraat, en zeker de 24 uurs economie met landbouwverkeer tot bijna middennacht en in de ochtend Derks, bevoorradingsvrachtverkeer en andere die gaan rijden.

De gemeente heeft toegezegd zich in te zetten voor het terugdringen van de overlast. November 2019 is aanwonende toegezegd dat er een follow-up komt over de voortgang van de ontsluiting aan de Karstraat. Nu, december 2020 is er nog steeds geen terugkoppeling gegeven, de ontsluiting niet gerealiseerd. Een medewerker van de gemeente heeft mij uitgelegd dat het beleid van de gemeente is, dat burgers het eerst met elkaar moeten oplossen, en als dit niet lukt, mogelijk de gemeente in actie zal komen.

Overdenkend wat de taak van de gemeente is, misschien niet zo raar te denken om de gemeente als geldverslindend instituut te reorganiseren. Als het met burgers communiceren, niet voor hen opkomen en serieus nemen, en afspraken niet nakomen, niet belangrijk wordt gevonden en steeds maar van 'personen' op posten wisselen, zodat de verantwoordelijkheid niet genomen hoeft te worden, kan er toch ook een digitaal loket komen en de beleidszaken aan een professioneel instituut toevertrouwen? Wie van de gemeenteambtenaren voelt zich nu verantwoordelijk voor de steeds meer onhoudbare situatie en daarmee de woonomstandigheden van aanwonenden?

Mevrouw Verwoerd, Bemmel.