Fort Pannerde gehuld in sneeuw. (foto: Jos Peters)
Fort Pannerde gehuld in sneeuw. (foto: Jos Peters) Foto: jos peters

Fort Pannerden opent in kerstsfeer de deuren

DOORNENBURG - Vanaf zaterdag 19 december gaat Fort Pannerden weer open! Ze hebben de lock down gebruikt om het fort schoon te vegen en op te poetsen, het museum verder in te richten en te bedenken hoe ze bezoekers coronaproof te kunnen laten genieten van een bezoek in kerstsfeer.


Op alle openingsdagen tijdens de kerstvakantie kan de bezoeker het kerstversierde fort ontdekken via de route fortverhalen, de Expeditie, Elements en de Belevingsroute (zie voor meer info: www. fortpannerden.eu).

Op zaterdag 19 en zondag 20 december komt de kerstman op bezoek, is er een levende kerststal, krijgen bezoekers gratis warme chocolade en kerststol en is er sfeervolle kerstmuziek te horen. Buiten is een 'koek en zopie to go'-kraam met vuurkorven ook voor wandelaars.

Op 3 januari komen midwinterhoornblazers het nieuwe jaar inluiden: van 12.00-16.00 uur. De expositie van fotokunst van Ineke van Middelkoop en bronzen beelden van Gerard Neijenhuis is verlengd tot en met 3 januari. De kunstenaars zijn zelf aanwezig op zondag 20 december van 13.00-16.00 uur om bezoekers over hun werk te vertellen.

Informatie
Op www.fortpannerden.eu staan de openingsdagen en -tijden, de toegangsprijs en het bezoekersaanbod. Ook de voorwaarden voor een coronaproof bezoek. "Vanwege de coronamaatregelen werken we met tijdslots. U dient vooraf te reserveren via de site."

Kerstman op Fort Pannerden. (foto: Jos Peters)