Afbeelding
Foto:

Manuele therapie

bij Fysiotherapie Huissen

HUISSEN - Sinds afgelopen oktober heeft Fysiotherapie Huissen een MSc manueel therapeut erbij gekregen. Jorrit van het Maalpad, die sinds 2014 als algemene fysiotherapeut en handtherapeut in de praktijk werkzaam is, heeft een driejarige Masteropleiding voor manuele therapie gevolgd en met succes afgerond.


Als manueel therapeut is hij gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van patiƫnten met klachten aan de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Hiervoor gebruikt de therapeut specifieke technieken om de pijn te verminderen en gewrichten beter te laten bewegen. Een belangrijke therapievorm gezien het feit dat in onze samenleving lage rugpijn de meest voorkomende lichamelijke klacht is (26,9%) gevolgd door nekklachten (20.6%). Bijkomende klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid en uitstralende pijn in de ledematen kunnen effectief behandeld worden. Gewrichten kunnen ook een te grote beweeglijkheid hebben wat kan leiden tot instabiliteitsklachten.

De manueel therapeut kan met specifieke trainingsadviezen de spieren sterker en stabieler maken wat zorgt voor minder gewrichtsklachten. Net als reguliere fysiotherapie zit manuele therapie in de aanvullende verzekering. Per indicatie heeft men recht op maximaal negen behandelingen per kalenderjaar.