Kleine kerk aan de dijk. (foto: Els de Clercq)
Kleine kerk aan de dijk. (foto: Els de Clercq) Foto: Els de Clercq

Bezinning op woensdag-

ochtend in Angeren

ANGEREN - "Alles gaat dicht, maar wij blijven open", zei ds. Gremdaat (Paul Haenen) laatst naar aanleiding van de nieuwe lockdown van 15 december. Hij bedoelde: wij blijven open staan voor elkaar, we gaan met de omstandigheden om zoals ze zijn en maken er het beste van. Een goed woord!


Veel kerkdiensten en vieringen gaan niet door dit jaar met kerstmis. Ook in de kleine kerk aan de dijk in Angeren zijn er zonder tegenbericht geen diensten tot en met 19 januari.

Wat wel doorgaat is de bezinningsgroep op woensdagochtend. Deze groep is in de eerste lockdownperiode in maart opgezet en gaat sindsdien gestaag wekelijks door. Een kleine - warme - groep mensen. "We houden ons aan de coronaregels en we hebben alle ruimte in de kerk. De bijeenkomsten verlopen volgens een vast stramien. We luisteren samen naar teksten, zijn stil en luisteren naar muziek. Wie wil kan zijn/haar eigen inbreng hebben. Mocht jij/u graag aanwezig zijn voor een moment rust en inspiratie of een moment van warm samen zijn: Welkom! Woensdagochtend van 10.30 - 11.00 uur, met voor wie dat wil een kop koffie of thee na. In de kleine kerk aan de dijk. Molenstraat 1. Angeren."