Foto: Huub geeft het stokje door aan zijn zoon Bart.
Foto: Huub geeft het stokje door aan zijn zoon Bart. Foto:

Primera en Etos Zilverkamp krijgt jongere eigenaar

Vader Huub geeft stokje door aan zoon Bart Marttin

HUISSEN – Primera en Etos in winkelcentrum De Zilverkamp krijgen een nieuwe eigenaar. Na eenenveertig jaar gaat zoon Bart Marttin het levenswerk van zijn vader voortzetten. Huub is voor De Zilverkamp vrijwel vanaf het begin een van de drijvende krachten geweest in het winkelcentrum. Hij heeft er ups en downs meegemaakt en zal met name het contact met zowel de klanten als personeel missen...


Sinds 1979 heeft Huub in winkelcentrum De Zilverkamp de destijds enige supermarkt gedreven. Toen een van de grootste supermarkten in de regio. Regelmatig gewisseld van naam en grossier: van Vivo naar Superclub 199, vervolgens van Super naar Super de Boer en toen de overstap in 2014 naar de Jumbo werd gemaakt, stopte de familie Marttin met de supermarkt en ging verder met de vestigingen van Etos en ‘Sara de Paperclip’ (later de Primera).

“Het is altijd hard werken geweest. Veelal met groot plezier. De ‘supermarktjaren’ waren voor mijn vrouw Erna en mij tropenjaren. Waarin ik vooral de zakelijke kant voor mijn rekening nam en Erna was de vrouw van de contacten met personeel en klanten”, aldus Huub, die ook aangeeft dat sinds hij wekelijks één dag in de Primera staat, juist het contact met de klant is gaan waarderen en dat nu zal gaan missen!

Huub heeft bij de overdracht een dubbel gevoel. “Eigenlijk heb ik er best wel moeite mee. Het ondernemerschap zit gewoon in me. Maar mede door de voortschrijdende techniek vraagt de onderneming een nieuwe jongere generatie. Wel zal ik het praatje met de klanten missen. Ach”, vervolgt hij, “misschien als Bart met ziekte van personeel zit, ze mij bellen. Dan zou ik wel leuk vinden om een dagje in de winkel te staan.”

Huub en Erna (die nog een parttime baan in de gehandicaptenzorg heeft) zullen dan nauwelijks nog te zien zijn bij de Primera en Etos, het personeel gaan onder leiding van zoon Bart gewoon door. “Jessica en Ellis bij Etos en Karin bij Primera zullen met hun medewerkers de gezichten blijven. Voor de klanten zal er niet veel veranderen. Zij zullen Bart met Anouska – met wellicht ook baby James- tegenkomen in de beide zaken.”

Huub bedankt zijn klanten en personeel graag en expliciet ook zijn (overleden) schoonouders. “Die hebben in de meest moeilijke periodes mij en Erna geholpen en gesteund. Zo hebben wij onze zaak groot kunnen maken.”