Huurdersvereniging Gendt krijgt steun GMGB

GENDT - "Wij, GMGB, zijn aangesteld als klankbordgroep voor de huurders en Huurdersvereniging, door Liesbeth van Beek (voormalig interim-directeur van de Woonstichting)."


"Het bestuur van Huurdersvereniging Gendt is in de problemen gekomen door het weigeren om een handtekening te plaatsen onder de prestatieafspraken, ondanks dat er in de nieuwsbrief van de Woonstichting, men doet vermoeden alsof dat wel gebeurd is.

Ons is naar aanleiding van gesprekken met verschillende huurders uit verschillende wijken gebleken dat er veel onvrede is over de Wnst, enkele punten hiervan zijn: de bereikbaarheid wordt als erg slecht ervaren (beloftes worden niet nagekomen), laagdrempeligheid die we altijd hadden is nu ver te zoeken, ook verdwijnen er veel vertrouwde gezichten (men weet niet meer met wie men te doen heeft), er is ook veel onvrede op Lootakker I over de plaatsing van de warmtepomp, enzovoort. Dus al met al het functioneren van de Wnst wordt als slecht ervaren door de huurders. Men heeft het gevoel dat de huurder bij de Wnst niet meer gehoord wordt."

"Ruim vijftig jaar heeft de Gendtse gemeenschap er zorg voor gedragen dat onze Wnst sociaal was en bleef. De heer van Dijk waardeerde het kleinschalige, wat daarna kwam werd steeds zakelijker", aldus GMGB.