Afbeelding
Foto:

Afvallen via je zorgverzekering

LINGEWAARD - “Coaching op Leefstijl” (CooL) is één van de drie ‘gecombineerde leefstijlinterventies’ die in het basispakket van de zorgverzekering zitten. Bij CooL gaat het om duurzaam veranderen onder begeleiding van een leefstijlcoach.


Josefien Bouwmeister, leefstijlcoach en voedingsdeskundige, biedt het programma vanaf 2021 aan. Het leefstijltraject duurt twee jaar en bestaat uit een combinatie van individuele gesprekken en workshops. Centraal staan thema’s zoals voeding, beweging, stress/ontspanning en slaap.


Individuele gesprekken

De individuele coachingsgesprekken zijn erg helpend in dit traject. Josefien: “Veel mensen worstelen al langere tijd met hun gewicht. Het lukt ze niet om af te vallen of het lukt wel, maar na een tijdje zit het gewicht er weer aan. Allerlei oorzaken liggen hieraan ten grondslag. Mijn begeleiding richt zich op gedragsverandering. Met vele kleine stapjes maak je een grotere doelstelling haalbaar. Als je jezelf ineens te veel beperkingen oplegt, houd je het niet vol. Successen boeken is belangrijk. Dan moet de lat niet te hoog liggen.”


Workshops

De workshops in kleine groepjes zijn gericht op het maken van gezonde keuzes. Door meer kennis en bewustwording ga je vanzelf andere keuzes maken. Bovendien krijg je in een groep het gevoel dat je er niet alleen voorstaat.

Motivatie

Motivatie is belangrijk: waar doe je het allemaal voor? De voordelen van een gezonde leefstijl zijn pas op termijn merkbaar. Een helder eindplaatje zorgt voor motivatie. Een goede begeleiding is hierbij cruciaal: hoe meer je bent voorbereid en anticipeert op obstakels, hoe groter de kans is dat het allemaal echt gaat lukken!


Aanvullende informatie

Het traject wordt vergoed vanuit de basisverzekering zonder eigen risico. De individuele coaching vindt plaats in Josefiens praktijk bij Fysio Lingewaard (Laco Bemmel). De workshops worden gehouden in De Kinkel in Bemmel. Kijk voor meer informatie op www.leefstijlcoach-lingewaard.nl of bel 06 24702369.