Locatiedirecteur Rick Broekmans is supertrots op zijn leerlingen en medewerkers: “Honderd procent van de uitstromende leerlingen op een passende plek, dat is een topprestatie!” (foto: Carlo Stevering)
Locatiedirecteur Rick Broekmans is supertrots op zijn leerlingen en medewerkers: “Honderd procent van de uitstromende leerlingen op een passende plek, dat is een topprestatie!” (foto: Carlo Stevering) Foto: Carlo Stevering

Produs boekt prima resultaten

ARNHEM - Produs Praktijkonderwijs kan dit jaar geen open dag houden. Dat is jammer, want de school boekte vorig schooljaar uitstekende resultaten: alle leerlingen die het PrO-diploma behaalden, hebben een baan of doen een vervolgopleiding.


Locatiedirecteur Rick Broekmans is supertrots: "Honderd procent uitstroom, dat is een topprestatie!” Produs is gevestigd in Arnhem-Zuid, maar trekt ook veel leerlingen uit andere plaatsen. Zij kiezen voor een school met kleine klassen, betrokken docenten, intensieve ondersteuning en een fijne en veilige sfeer. Ouders worden bij alles betrokken.

Het onderwijs van Produs kent vier pijlers: wonen, werken, vrije tijd en burgerschap. "We willen dat onze leerlingen zichzelf kunnen redden in de maatschappij. Daarom doen we alles om ervoor te zorgen dat leerlingen na Produs een baan hebben of een vervolgopleiding gaan doen”, zegt Rick Broekmans. Het motto van de school is ‘leren door te doen'. Er zijn veel praktijkvakken en stages. Derdeklassers hebben externe groepsstages in de vijf sectoren die Produs aanbiedt: horeca, groen, zorg, techniek en detailhandel. Bovenbouwleerlingen volgen een ‘branchegerichte' opleiding. Veel leerlingen vinden een baan bij hun stagebedrijf. Andere leerlingen doen op Produs de Entree-opleiding van het mbo. Dan kunnen ze mbo-niveau 1 op hun vertrouwde school doen en daarna niveau 2 op een roc. Leerlingen kunnen ook vmbo-deelcertificaten behalen.


Je kunt Produs beter leren kennen tijdens de minilessen op 28 januari of 4 februari (12.30-14.30 uur). Bel om je aan te melden of voor een afspraak voor een persoonlijk gesprek of een individuele rondleiding naar 026 3208830. Meer info: www.produsarnhem.nl.