Lezingen Kinkelacademie

BEMMEL - "Helaas heeft, nota bene in het lustrumjaar 2020-2021, maar één van de Kinkelacademie-lezingen doorgang kunnen vinden: een geanimeerde bijeenkomst over mediawijsheid."


De lezingen van november (Sieuwert van Otterloo: Kunstmatige intelligentie ) en januari (Sinan Can: Midden Oosten) zijn opgeschoven tot een nader te bepalen tijdstip. Ook de lezingen van maart (Franca Treur) en april (Jeroen Linssen) zijn nu definitief verplaatst naar respectievelijk de Boekenweek en de maand van de Filosofie 2022. "We hopen dat de omstandigheden voor alle betrokkenen dan veiliger zijn en men zich heeft kunnen laten vaccineren. Kortom, wij als Kinkelacademie missen u en u mist een aantal interessante lezingen."


"Wij wijzen u erop dat het toch mogelijk is kennis te nemen van het gedachtegoed van bovengenoemde sprekers. Van onderzoeksjournalist en documentairemaker Sinan Can is onlangs het boek Mijn ontelbare identiteiten verschenen. Eerder al schreef hij Arabische storm en Bloedbroeders. De schrijfster Franca Treur geniet bekendheid met Dorsvloer vol confetti, Zondig in Zeeland en Slapend rijk. Jeroen Linssen bracht in 2019 Hebzucht uit.Zelfs in de huidige lock-down periode zijn alle genoemde (en andere) werken te bestellen bij de voor u en ons vertrouwde boekwinkel 'De Toren van Bemmel'. Uw boeken worden gratis aan huis bezorgd. In de tussentijd denken wij als programmacommissie van de Kinkelacademie na over interessante onderwerpen en sprekers voor het volgend (post-corona)seizoen. We hopen u in september het overzicht van de lezingen voor 2021-2022 te kunnen aanbieden."