Afbeelding
Foto:

Gratis voetballen voor kinderen

van de basisscholen in Bemmel

BEMMEL - Nu de scholen weer langer gesloten blijven, en er dus ook geen gymlessen zijn, krijgen ook wij berichten door dat met name de jeugd minder sport en beweegt dan voor de lockdown.


"Wij, als bestuur van Sportclub Bemmel, hebben de koppen bij elkaar gestoken om te kijken wat onze voetbalclub in deze moeilijke tijd voor de Bemmelse jeugd zou kunnen betekenen. De uitkomst hiervan is dat wij deze Bemmelse jeugd het volgende kunnen bieden; alle basisschoolleerlingen uit Bemmel mogen in deze lastige periode gratis bij ons komen voetballen. Zo kunnen ze toch het onderlinge sociale contact met andere kinderen onderhouden in combinatie met 'lekker bewegen'.

Vanaf woensdag 27 januari zijn alle basisschoolleerlingen uit Bemmel tussen 16.00 en 17.30 uur van harte welkom op ons sportpark waar een aantal enthousiaste trainers en vrijwilligers klaar zal staan om de kinderen lekker te laten sporten. Dit willen wij dan voorlopig elke woensdag blijven herhalen totdat er weer andere, betere tijden aanbreken."


"Uiteraard zullen wij hierbij alle geldende Corona maatregelen in acht blijven nemen:

- wij vangen de kinderen reeds op bij de ingang van het sportpark

- het is voor volwassenen niet toegestaan het sportpark te betreden

- er wordt geen gebruik gemaakt van de kleedkamers en douches

- de kinderen moeten in hun sportkleding naar het sportpark komen

- het dragen van voetbalschoenen is nu uiteraard niet verplicht

- trainers/vrijwilligers houden zich aan de voorgeschreven 1,5 meter

- ouders dienen bij brengen/halen ook 1,5 meter in acht te houden


Leuk om te vermelden is dat wij in de groepen tot en met negen jaar inmiddels zo’n vijftig meisjes aan het voetballen hebben en in de groep daarboven, tot en met elf jaar, er ook reeds zo’n 25 meisjes bezig zijn met voetballen."