Badweg komt in bezit van gemeente Lingewaard. (foto: Sjaak Veldkamp)
Badweg komt in bezit van gemeente Lingewaard. (foto: Sjaak Veldkamp) Foto: sjaak veldkamp

Parkeren bij Het Zwanenwater gegarandeerd

HUISSEN – Met de aankoop van een stuk agrarische grond bij zwembad Het Zwanenwater in Huissen verwacht het college dat de huidige parkeerplaats gegarandeerd blijft.


De eigenaar wil van zijn stukje grond af en heeft het te koop aangeboden. Bodemverontreiniging kan de aankoop nog tegenhouden. Wethouder Theo Janssen van toerisme hield zich tijdens de Politieke Avond van afgelopen week op de vlakte over mogelijk verdere plannen. De raad neemt 28 januari een besluit.

Maar parkeren is niet de hoofdreden van aankoop, zegt het college. Een eventuele andere gegadigde zou het perceel weer als agrarisch kunnen gaan gebruiken. Formeel staat dan voortzetting van het gebruik als parkeerruimte op de tocht.

Het college trekt het antwoord breder. Een andere reden voor aankoop is dat er nog onderzoek loopt naar welke maatregel nodig is voor een veilige afvoer van hoogwater op de lange termijn. Daarbij is van belang het verbeteren van de Looveerweg. Het CDA wilde weten of er mogelijkheden zijn om de onveilige oversteek bij de Badweg voor fietsers en voetgangers veiliger te maken. Het antwoord is ja. Dat is al gedaan, zo antwoordt het college.

De afgelopen twee jaar is in de zomer de maximum snelheid al verlaagd. Er is een markering voor de oversteekplaats aangebracht en er zijn waarschuwingsborden geplaatst. Onveilig gedrag, zoals kriskras oversteken buiten de plek, wordt met genoemde maatregelen al ontmoedigd, oftewel moeilijker gemaakt.

Fractievoorzitter Inge Sloot van GroenLinks dacht dat de wethouder wat meer zou willen zeggen over toekomstige plannen, ‘doorpakken’ en groene aanplant. Janssen verwacht dat hij komende zomer wellicht met mogelijkheden komt. Hangt ook af van wat de financiële mogelijkheden zijn, aldus Theo Janssen.