Samen werken aan een dementievriendelijk Lingewaard

LINGEWAARD - Het aantal mensen met dementie in Lingewaard neemt toe, ook de komende jaren. Daarom is het belangrijk dat wij als samenleving onze kennis over dementie vergroten zodat we weten hoe we hiermee om moeten gaan.


Dankzij het platform Dementievriendelijk Lingewaard, steken inwoners, vrijwilligers en professionals uit het werkveld de hoofden bijeen. Helaas is het door corona niet mogelijk om informatiebijeenkomsten over dementie te organiseren. "Daarom zullen we de komende tijd op andere manieren informatie geven, zoals publicaties in Hét Gemeente Nieuws.

Hierbij gaan we in op vragen als: wat zijn signalen van dementie, wat kan het je beste doen als je zelf deze signalen herkent, hoe kan je het je omgeving vertellen, welke vormen van steun en begeleiding zijn er, zijn er speciale activiteiten, wat kan je als buur, vriend betekenen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers?

Dit doen we zodat we samen zorgen dat mensen met dementie zo goed en lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de samenleving. Van alle mensen met dementie woont 70 procent de eerste jaren namelijk gewoon thuis. De meeste mensen willen dit graag en vaak is dit mogelijk met steun van familie, omgeving en buurt. Er zijn veel manieren om iemand met dementie te ondersteunen. Naast professionals kunnen juist mensen in de omgeving veel betekenen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Wilt u nu al meer weten over dementie, ga dan naar www.netwerkdementiearnhemeo.nl. Zoekt u mantelzorgondersteuning bij dementie of activiteiten in de buurt? Kijk op www.swlingewaard.nl."