Het leegstaande pand van garage Huibers aan de Dorpsstraat in Bemmel. (foto: Sjaak Veldkamp)
Het leegstaande pand van garage Huibers aan de Dorpsstraat in Bemmel. (foto: Sjaak Veldkamp) Foto: sjaak veldkamp

Samenwerking Dorpsstraat niet dichterbij gekomen

BEMMEL - Al meer dan vijf jaar ontsiert de leegstaande garage Huibers in Bemmel de Dorpsstraat. De naastgelegen voormalige drukkerij Algrafica met woning spant met ruim vijftien jaar de kroon. GroenLinks bestookt het college met schriftelijke vragen. Het mooiste zou zijn om het plan aan het begin van de Dorpsstraat in één keer gezamenlijk te ontwikkelen. De uitkomst is volgens het college dat beide eigenaren niet samenwerken. Beide initiatieven komen wel aan de eindstreep.


In november berichtte Lianne Duiven het college. “Regelmatig heeft GroenLinks gevraagd naar de voortgang van aankoop en ontwikkeling van deze panden. Het college reageerde met de toezegging ons op de hoogte te stellen als er ontwikkelingen zouden zijn.” En die waren er, weet Duiven. Er is een hekwerk geplaatst. Vooralsnog gaat de eigenaar van garage Huibers uit van een enkel of dubbel woonhuis met een kantoorfunctie. De eigenaar van Dorpsstraat 68 heeft het plan om de woning naar achteren uit te breiden met zo’n twaalf sociale huurunits voor alleenstaanden.



Vorige week meldde het college dat beide initiatiefnemers hebben besloten om niet voor een gezamenlijke oplossing te gaan. Het college meldt Duiven dat Lingewaard jaren heeft gewerkt aan een oplossing. Dit is een ‘’moeizame weg’’ gebleken, zo wordt gemeld.

Er vinden op dit moment weer besprekingen met initiatiefnemers plaats om tot oplossingen te komen. Lingewaard staat open voor twee afzonderlijke initiatieven. Wel of niet in gezamenlijkheid, meldt het college aan Lianne Duiven. “Bij separate plannen is wel van belang dat de initiatiefnemers elkaar informeren, zodat zaken op elkaar afgestemd worden.”