Afbeelding
Foto:

Miniatuuroptocht Angeren livestream zondag 14 februari

ANGEREN - De carnavalsoptochten zijn jaarlijkse hoogtepunten in de dorpen. Velen werken hier naar toe werken en duizenden kijkers langs de kant beleven er plezier aan. Zorgde vorig jaar storm Ciara voor een grote domper, dit jaar zorgt Corona er voor dat vrijwel alle leuke dingen niet door kunnen gaan. Carnavalsgroep de Partyzanen uit Angeren vond dat het tijd was voor wat positiviteit en bedacht daarom een Grootse Miniatuuroptocht welke coronaproof en online wordt uitgezonden op internet.


Op carnavalszondag 14 februari zal deze optocht om 13:00 uur live vanaf een geheime locatie worden uitgezonden. De bouwers leveren voor die tijd de wagens af en er is een stukje Angeren nagebouwd als parcours. Door middel van touwtjes zullen de wagens vooruit getrokken worden en dit zal met behulp van diverse camera’s worden geregistreerd en uitgezonden.

De miniatuuroptocht zal voorafgegaan worden door de Lego-Kinderoptocht. Een groot aantal kinderen is thuis ook fanatiek aan het bouwen geslagen met Lego en de erg creatieve filmpjes die we daarvan hebben ontvangen worden als opwarmertje vertoond.


Voor de “Grootse Miniatuur Optocht” zijn alle bouwmaterialen toegestaan. Enige randvoorwaarde is dat de bouwwerken niet hoger dan 1 meter en niet breder dan 50 centimeter mogen zijn. Inmiddels zijn er al meer dan dertien aanmeldingen binnengekomen. En op basis van diverse foto’s die we al hebben mogen zien gaat het een erg mooie optocht worden.

Andere leuke bijkomstigheid van zo’n geregisseerde optocht is dat de optocht wordt voorzien van een commentator. Ook zullen diverse (vooraf opgenomen) optredens te zien zijn wanneer de jury de punten aan het tellen is. De kijkers thuis kunnen overigens ook mooie prijzen winnen! Er is namelijk een quiz met leuke vragen! En daarnaast zit het Angerense prinsenpaar thuis alle huiskamers te jureren van de mensen in 'Partyzanen Thuiscafé'. (Je hebt vast wel die beelden op die oude televisies gezien tijdens de top 2000 afgelopen jaar.)

Gaat het zondag niet lukken om live te kijken? Via partyzanen.nl is de optocht ook terug te kijken en de wagens zullen na afloop van de optocht naar Dorpshuis Angeren worden gebracht waar ze de hele maand februari nog tentoon worden gesteld achter de ramen. Dus wandel er dan gerust een keer langs.

Samengevat, wil jij nog een beetje carnavalsgevoel hebben. Pak die doos met carnavalsspullen van zolder en ga zondagmiddag naar Partyzanen.nl (Let op! partyzanen met Y-grek want ons maak je niet gek!) daar staat precies uitgelegd hoe je het beste kunt kijken. Of zoek op YouTube naar “miniatuuroptocht angeren” voor het geval de site de enorme toeloop niet aankan. Het belooft een feestelijke middag te worden!

Wil je nog deelnemen? Aanmelden kan tot en met woensdag 10 februari.