Impressie sociale huurwoningen.
Impressie sociale huurwoningen. Foto: x

GENDT - In Vleumingen-West realiseren Van den Bosch Vastgoed en Hendriks Bouw en Ontwikkeling zeventig woningen. Het betreft een mooie mix van woningen, waaronder twaalf sociale huurwoningen voor Woonstichting Gendt.


Het plan bestaat uit 89 woningen en is gelegen tussen de Nijmeegsestraat, Vleumingen en de Kruisstraat. De acht patiowoningen worden door Van den Bosch Bouw gebouwd. Hendriks Bouwbedrijf realiseert de overige 62 woningen. Daarnaast worden er zeventien woningen door Spoeltman Bouw gerealiseerd en zijn er twee particuliere kavels. Woonstichting Gendt voegt met dit project twaalf woningen aan haar portefeuille toe. De verhuur van de woningen start in maart/april 2021.

Het plan ligt aan de westrand van de dorpskern, met uitloop in een natuurrijke omgeving. Een robuuste groenstrook en kleine groene hofjes halen het landelijk karakter naar binnen in deze dorpse wijk. Het gevarieerde woningaanbod biedt elke generatie precies de woning die past. De woningen zijn duurzaam, gasloos, voorzien van zonnepanelen en van alle gemakken voorzien. Ze kunnen bovendien naar eigen wens worden ingedeeld en uitgebreid. Alle betrokkenen zijn blij met de uitbreiding en diversiteit van het woningaanbod in Vleumingen-West.


Eigentijdse architectuur

De architect is HFB uit Rotterdam. De typische elementen als topgevels en erkers, bijzonder metselwerk met een rijke afwisseling in details, warme kleuren en grote raampartijen geven Vleumingen-West een geheel eigen karakter. Mooi en eigentijds, geïnspireerd op traditionele architectuur en dorpse gemoedelijkheid. De realisatie van de wijk is volop gaande en voor de zomer zal het casco en de kappen van een groot deel van de woningen zichtbaar zijn.