Vernieuwingen

Woonstichting Gendt

GENDT - "Volgens ons, GMGB, komt dit niet ten goede van de huurders. In 2010 stopte de toenmalig directeur G.van Dijk en liet een kleine maar sociale, laagdrempelige, goed bereikbare Woonstichting achter, waar medewerkers binding hadden met de inwoners van Gendt. Hier is jammer genoeg weinig van over, waarop de manier van onderhoud de grootste klacht is."


"In 2019 is Liesbeth van Beek aangesteld als interim bestuurder met de opdracht de fusie tussen WSG -Waardwonen toch uit te voeren, ondanks het mislukken van deze fusie onder M. Hodes. Een actie groep startte een enquĂȘte met als resultaat 850 tegenstemmers, maar ook mevrouw Van Beek probeerde tegen deze stroom in, het toch door te zetten. De HV heeft hierin ook goed werk verricht.

Dezelfde HV waarvan het bestuur door WSG op een zijspoor is gezet door het vertrouwen op te zeggen, 'nadat het bestuur uit protest een vergadering had verlaten'. Dit per brief aan ons huurders liet weten en er volgde een uitgebreid verslag in de Gelderlander, waarin de inwoners van Gendt werden geroepen met de bestuurder in gesprek te gaan. Wij, GMGB, hebben onderzocht of er draagvlak was voor het bestuur van de HV, er is met bijna 500 steunbetuigingen een duidelijk antwoord gegeven.

Wij als groep betrokken en verontruste huurders hebben dit ook aan gegeven bij de bestuurder van de WSG en de Raad van Commissarissen, maar door de corona maatregels is er tot dusver alleen mail contact geweest, wij zouden dit heel graag fysiek doen en wachten af wat er binnenkort kan.

Zover wij weten is of wordt er een begin gemaakt door de HV en WSG om uit de impasse te komen. Om in het belang van de huurders en woningzoekende uit Gendt, te komen tot een goede werkverhouding, gebaseerd op respect en wederzijds vertrouwen.

Wij houden u op de hoogte", aldus G.M.G.B.