Ploeteren door de sneeuw. (foto: De Berichten Gendt)
Ploeteren door de sneeuw. (foto: De Berichten Gendt) Foto: De Berichten Gendt

De Berichten brengt

gebeurtenissen onder handbereik

GENDT - De Berichten Gendt levert al ruim dertig jaar nieuws uit de omgeving middels video’s. Zij brengt wat buiten gebeurt via korte video’s op YouTube en in het verzorghuis Sint-Jozef Gendt van de RijnWaal zorggroep. Daar startte De Berichten toen ook met haar eerste uitzending. De vrijwilligers vergaren plaatselijk nieuws, want 'dicht bij huis' spreekt de mensen het meeste aan.


Winterse taferelen volgen elkaar snel op. Hoog water in de Rijn en de Waal werd veroorzaakt door veel regen in het stroomgebied -zoals u ook ervoer- en natuurlijk smeltwater. De pont tussen Huissen en Loo was uit de vaart, dus maar met het veer van Doornenburg - Pannerden naar de overkant. Vervolgens lag er op zondag 7 februari 2021 's-morgens ca. 20 cm sneeuw. Door de sneeuwjacht waren er sneeuwduinen ontstaan van wel 60 cm hoog. Dit is een prachtig natuurfenomeen. Voor de ouderen een gevaarlijke situatie. Door de jeugd werd volop genoten van de sneeuw. Nog geen week later was er de schaatskoorts. Die was het beste te omschrijven als een toestand van opwinding, hartstocht en hoop. Het hoogtepunt vormt het beeld van schaatsende mensen – jong en oud – op de ijsbaan en in de polder. Schaatsen haalt bij u waarschijnlijk nostalgische herinneringen op uit uw jeugd.


Actualiteiten dicht bij

Als u op uw telefoon, laptop of televisie naar De Berichten - YouTube gaat kunt u nog nagenieten van winterwonderland in Gendt en omgeving. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste video’s abonneert u dan gratis op De Berichten via YouTube.