Afbeelding
Foto:

Deuren Bavokerk Angeren

definitief gesloten

ANGEREN - Zondag 14 februari hebben zo’n dertig genodigde-vrijwilligers afscheid van hun Bavokerk genomen.


Binnen de huidige coronamaatregelen mochten niet meer dan dertig mensen de slotviering bijwonen, terwijl de Bavoparochie veel meer parochianen heeft. Met deze viering is een eind gekomen van bijna 70 jaar (1951 werd het huidige gebouw geconsacreerd), waarin de Bavokerk door de Angerense parochianen is gebruikt. De kerk wordt tot veertien appartementen verbouwd.

In de viering werden de voorgangers, waaronder dominee Els de Clercq van de Hervormde gemeente Angeren, begeleid door vier leden van het Gemengde Koor de Levensbron en vendeliers van schuttersgilde Sint-Bavo.

Als dank voor al hun vrijwilligerswerk zijn Maria van Baal-Lubbers, Gerda Ouwerling (b.a.) en Henk Molthoff, tijdens de viering, met de Willibrordus-penning onderscheiden.

Aan het eind van de viering werd het altaar ontdaan van zijn relikwieën en het altaardwaal. Onder begeleiding van de Bavo-vendeliers zijn ze de kerk uitgedragen. Met deze handeling is aangegeven dat er in de Bavokerk nooit meer gevierd zal worden. De deuren van de kerk zijn voor vieringen definitief gesloten.