Lege bierflessen en andere rotzooi op de bevroren Diepe Bloem in Huissen.
Lege bierflessen en andere rotzooi op de bevroren Diepe Bloem in Huissen. Foto:

Zo jammer!

HUISSEN - Op dinsdag 9 februari was er volop sneeuwpret in het Slingerbos. Iedereen genoot ervan. Eindelijk was er een reden om Corona even naar de achtergrond te laten verdwijnen. Ouders met kinderen, opa’s en oma’s met hun kleinkinderen en jongeren, iedereen genoot van de sneeuw en had plezier.


Wel heel erg jammer dat de grote groep jongeren (20 á 25 personen), die ter hoogte van de dierenweide aan het sleeën was, er zo’n zooitje van gemaakt heeft.

De pret was groot. Kratten bier, de flessen Jägermeister in de sneeuw, gezellige muziek; een aprés-ski party was er niks bij. Daar is niks mis mee en alleen maar gezellig! Alhoewel je je af kunt vragen of het verantwoord was in verband met corona. Maar goed, jongeren hebben in deze tijd wat ruimte nodig en dat is heel begrijpelijk.

Wat ik echter niet begrijp is dat wanneer je het gezellig hebt gehad, je zoveel rotzooi achterlaat. Doe je dat thuis ook? Waarom moet die plek veranderen in een afvalberg? Waarom mik je de lege flessen tussen de watervogels op de bevroren vijver? Laat je lege dozen en een autoband achter? Vind je het normaal dat een ander jouw rotzooi moet opruimen? Komt het door de drank, moet je stoer doen ten opzichte van je vrienden en vriendinnen of kan het je gewoon echt geen donder schelen? Zo jammer!