(foto: Jenneke Coenen)
(foto: Jenneke Coenen) Foto: Jenneke Coenen

Werken aan barmhartigheid

HUISSEN - Plannen maken kan en moet altijd. Onze plannen – van de diaconie - hebben nu betrekking op de 40-dagentijd. Het thema ‘Ik ben er voor jou’ wordt uitgewerkt in ‘de 7 Werken van Barmhartigheid’. Iedere week is er een aandachtsgebied en deze week is het werk van barmhartigheid drinken geven aan hen die dorst hebben.


Als kerk ondersteunen we al jarenlang een kerkelijke gemeenschap in Cuba. De politieke ontwikkelingen in dat land zijn zorgelijk en dit heeft direct invloed op het dagelijks leven van zijn bewoners. De prijzen van voedsel stijgen sterk door de langdurige schaarste. Er staan lange rijen om ergens in de stad iets te kopen. De eerste levensbehoeften van de mensen, die betrokken zijn bij deze kerkelijke gemeenschap staan onder druk. We helpen door geld in te zamelen. Dat lijkt makkelijk maar het geld dat overgemaakt wordt naar Rodolfo, de predikant waar we een band mee hebben, is de enige mogelijkheid om op afstand bij te springen. Rodolfo zorgt ervoor dat ons geld op de juiste plek komt en dat het kopen van eten en drinken mogelijk wordt in de verschillende families (Ada van Arkel, voorzitter college van diakenen).

Protestantse Gemeente Huissen, zondag 28 februari 10 uur. Voorganger Loes van Laar, Ede. Online viering via www.pknhuissen.nl en/of te beluisteren via www.kerkomroep.nl.