Inspiratieboeken Sportdorp Doornenburg. (foto: Rianne Raijmann)
Inspiratieboeken Sportdorp Doornenburg. (foto: Rianne Raijmann) Foto: Rianne Raijmann

Onderzoek inspiratieboeken Sportdorp Doornenburg

DOORNENBURG - Afgelopen half jaar heeft Sportdorp Doornenburg in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen onderzoek gedaan naar de beweegbehoeftes van de inwoners van Doornenburg.


Dit onderzoek is door middel van inspiratieboeken uitgevoerd. In het onderzoek hebben we aan de inwoners van Doornenburg gevraagd wat zij nog mistte in Doornenburg op het gebied van sport en bewegen én wat dan de motieven en drempels zijn om te sporten en bewegen voor Doornenburgers. Het onderzoek heeft 78 responses opgeleverd waarmee veel inspiratie en vele ideeën zijn verzameld. Wat we hieruit al kunnen concluderen is dat er meer motieven dan drempels zijn om te sporten. Dit is een compliment voor (Sportdorp) Doornenburg. De meest benoemde motieven om te sporten zijn: gezondheid, sociale aspecten, ontspanning en plezier. Bij de drempels zijn voornamelijk gezondheidsklachten of gebrek aan tijd aangegeven. Wat nog meer opviel uit de resultaten, is dat vele mensen zichzelf hebben aangemeld om te helpen bij het realiseren van de genoemde ideeën. Dit is erg mooi om te zien!

Aan de hand van de ideeën en opbrengsten is Sportdorp Doornenburg in gesprek gegaan met en vele sportaanbieders in Doornenburg en de studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. "Vanuit dit gesprek zullen we gezamenlijk starten met het ontwikkelen, opzetten en uitvoeren van de mogelijke ideeën.

Een mooi voorbeeld is het initiatief van SV Olympia daar is peutergym (opnieuw) gestart. Het is goed om te zien dat er voor deze jonge doelgroep (meer) aanbod is gecreëerd."