Juliette Hendriks (links) samen met vrijwilliger in de Kledingruilwinkel Haalderen. (foto: Runak Sharaf)
Juliette Hendriks (links) samen met vrijwilliger in de Kledingruilwinkel Haalderen. (foto: Runak Sharaf) Foto: Runak Sharaf

Kledingruilwinkel Haalderen

online én beperkt fysiek open

HAALDEREN - De Kledingruilwinkel, onderdeel van Stichting Welzijn Lingewaard, heeft goed nieuws! Via de Facebookpagina Kledingruil Lingewaard Online kunnen inwoners van Lingewaard weer kleding inleveren en uitzoeken. Daarnaast gaat de winkel per 3 maart fysiek beperkt open (op afspraak).


Juliëtte Hendriks, coördinator Kledingruilwinkel (bij dorpshuis De Tichel in Haalderen): ,,We streven ernaar om elke dag tenminste vijftig kledingstukken online te plaatsen. Daar zorgen onze 15 vrijwilligers om de beurt voor. En daarnaast kun je op afspraak ook weer kleding inleveren. Na inlevering wordt de kleding sowieso altijd twee dagen in quarantaine geplaatst.”

"Zie je er iets leuks bij zitten? Reageer dan onder de post met je naam en klantnummer. De eerste die reageert krijgt het kledingstuk. Op donderdag kun je het dan komen ophalen met je stempelkaart, de kledingruilwinkel geeft onder de reacties op Facebook een tijdvak door. En op vrijdag kun je in tijdblokken kleding inleveren, op afspraak. Stuur hiervoor een chatberichtje via Messenger. Uiteraard gaat het stempelkaartensysteem nog verder. Voor inwoners die het nog niet kennen: voor elk ingeleverd kledingstuk ontvang je stempels, waarmee je dus online een ander kledingstuk kunt uitzoeken."


Fysiek

"Vanaf woensdag 3 maart kunnen we in verband met versoepelingen ook weer mensen toelaten in de winkel. Met een maximum van twee klanten tegelijk en op afspraak.

Daarvoor is per klant een tijdsblok van een half uur beschikbaar. Wil je komen winkelen, dan kun je een tijdsblok aanvragen via de chat van Facebook."