SWL biedt op een laagdrempelige manier ondersteuning in gezinnen. (foto: Ryan Fields / unsplash)
SWL biedt op een laagdrempelige manier ondersteuning in gezinnen. (foto: Ryan Fields / unsplash) Foto: Ryan Fields (unsplash

'Gezinsondersteuning bij SWL?

Ik kan het iedereen aanraden!'

LINGEWAARD - Afgelopen jaar ontving het gezin van Anneke elke week bezoek van Maarten. Maarten is een vrijwillige gezinsondersteuner van Stichting Welzijn Lingewaard. Samen kijken ze terug op een succesvol jaar. "De positiviteit in ons gezin keerde terug, we kunnen elkaar beter duiden en hebben meer begrip voor elkaar", vertelt Anneke.


"De autisme van mijn zoon heeft veel invloed op het hele gezin. We hebben al veel professionele hulpverleners gehad. Nu was er weer een traject net afgesloten, maar we bleven nog met vragen zitten. We waren daarom erg blij dat we vrijwilliger Maarten wekelijks mochten begroeten. We voelden gelijk zijn enorme motivatie om ons te ondersteunen en hij had alle tijd voor ons. Hij was niet gebonden aan een vast aantal gesprekken of minuten per gesprek. De lijntjes waren kort: we konden snel een appje sturen of even een afspraak verzetten. Hij benoemde vooral wat goed ging en hield ons een spiegel voor. En hielp ons met het zoeken naar andere manieren van met elkaar omgaan. Maarten was een luisterend oor voor mij, ik kon mijn problemen bij hem kwijt. Kortom: het gaf ons veel rust."

Voor vrijwilliger Maarten voelde het bevredigend om een gezin met opvoedingsvraagstukken te kunnen ondersteunen. SWL zorgde na aanmelding direct voor een passende koppeling. ,,Zo was dit toch een stap verder dan bijvoorbeeld de burenhulp die ik ook doe. Ik kon echt mijn kwaliteiten inzetten bij het gezin.”

Heeft jouw gezin ook een steuntje in de rug nodig? Of wil je je aanmelden als vrijwilliger? Neem contact op met Kaya Dielessen k.dielessen@swlingewaard.nl of bel/app naar 06 13966541.