Wat doet de Cliëntenraad WWB Lingewaard?

LINGEWAARD - Op de geheel vernieuwde website van de Cliëntenraad Wet Werk en Bijstand vindt u zeer veel informatie over werk en bijstand zoals dit in de Participatiewet is vastgesteld. Wat vroeger werk en bijstand of sociale werkvoorziening heette is nu de Participatiewet geworden.


Als zelfstandige Cliëntenraad zijn wij er om mensen van achttien jaar en ouder, met een inkomen minder dan de bijstandsnorm, te adviseren en zo nodig te ondersteunen. Dit doen wij vanuit onze expertise en betrokkenheid, én geheel onafhankelijk en kosteloos..

Bent u afhankelijk van de gemeente voor een uitkering via de participatiewet of een extra bijstand? En blijft u met vragen zitten? Bijvoorbeeld over geleverde dienst of een genomen besluit. Meldt het ons. Wij helpen u dan en doen dit op individuele basis.

Ook als u denkt dat u financieel in de problemen komt, omdat u bijvoorbeeld geen of onvoldoende ondersteuning krijgt vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), kunt u met ons contact opnemen.

Of wilt u informatie of advies over extra financiële ondersteuning voor minima óf bij (grote) schulden of bewindvoering, et cetera? Neem dan contact met ons op.

"Als u hulp of advies nodig heeft over zaken die de portemonnee betreffen bel of mail ons. Wij nemen contact met u op en we gaan samen aan de slag. Als tegenprestatie verwachten we van u de nodige medewerking. Ook mensen met een beperking (geestelijk en/of lichamelijk) hebben onze aandacht en kunnen op onze hulp rekenen, als ze dat willen. Neem contact op met ons, pas dan weet u of wij u kunnen helpen. Zie www.cwwb.nl."