De helft van de opbrengst van een ochtendje ruimen. (foto: Marga Reintjens)
De helft van de opbrengst van een ochtendje ruimen. (foto: Marga Reintjens) Foto: Marga Reintjens

Gigantisch!

BEMMEL - Zaterdag 27 februari zijn we als ZWAB weer op pad gegaan in een poging Bemmel schoon te krijgen.


De oproep vorige keer om vooral mee te komen helpen, heeft de vruchten afgeworpen. Het aantal deelnemers was gigantisch groot, vooral de jongere generatie was goed vertegenwoordigd. En daar worden wij heel blij van, dat deze jonge mensjes de noodzaak en het nut inzien van een andermans rommel opruimen. Want de opbrengst deze keer was zeer groot, de gebruikelijke flesjes, blikjes, snoeppapiertjes waren volop aanwezig in het Bemmelse straatbeeld.

Het nieuwe vuil zijn toch wel de mondkapjes. In een houten veilingkistje achter het transformator huisje op de Zandsestraat troffen we een hele stapel gebruikte, oude en vieze mondkapjes aan. Even verderop een half vergane auto-mat. Lege wijnflessen, achteloos weggeworpen in de berm.

Mensen beseffen nog steeds niet hoe gevaarlijk dat kan zijn. Een fles kan de weg op rollen, kapot worden gereden door een auto, lekke band voor fietsers. Wondjes voor kleine kinderen die daar in kunnen graaien, dieren die zich daaraan kunnen verwonden.

Mensen, denk toch na en gooi je rommel in een prullenbak. Geef eens het goede voorbeeld. Het is heus niet stoer om je rommel in de berm te gooien. Er is zelfs oud ijzer aangetroffen. Wij gaan daar melding van maken bij de gemeente. Deze items zijn te groot en te zwaar voor ons om dit lopend mee te nemen.

Gedumpte spullen melden bij de gemeente. De volgende ZWAB-actie is op zaterdag 20 maart. Verzamelen bij de Theaterkerk in Bemmel om 09.45 uur. "Komt allen weer, het is en blijft helaas nodig."