Vastenactie: Help 60 Oegandezen weer zien!

HUISSEN - De bezoekers van de kapel in het Dominicanenklooster Huissen organiseren elk jaar gedurende de vastentijd een vastenactie. Het doel van de Vastenactie 2021 is: Help 60 Oegandezen weer zien en lezen!


"We werken samen met het Health Center St. Clare in Orungo in Oeganda om mensen met staar (ooglenstroebeling) weer het volle licht in de ogen te schenken.
Mensen met staar komen in alle leeftijdsgroepen voor. In deze kliniek vooral bij ouderen. De kliniek werkt samen met een Oegandese oogarts, die op het platteland met een mobiel team staaroperaties uitvoert via het inbrengen van een kunstlens. Hiervoor wordt de patiënt één dag opgenomen. Deze relatief eenvoudige ingreep kost in Oeganda 25 euro per patiënt. Vorig jaar kon het Health Center 60 mensen helpen. De wachtlijst is echter groot!

De Kapelgroep staat in direct contact met Truus Groenendijk, een Nederlandse verpleegkundige, die in deze kliniek werkt. In samenspraak met haar streven we naar een bedrag van 1500 euro waarmee ook dit jaar zestig personen met staar kunnen worden geholpen. Halen we meer geld op, dan wordt het geld besteed aan de aanschaf van een tandartsstoel, die ook heel erg nodig is.

Bijdragen aan deze actie kan via rekeningnummer NL 82 INGB 000712 0 866 van Stichting Dominicanenklooster Huissen onder vermelding van Vastenactie 2021.