De Zandse Kerk, uitvaartcentrum en pastorie. (foto: N. Hubers)
De Zandse Kerk, uitvaartcentrum en pastorie. (foto: N. Hubers) Foto: N. Hubers

Coördinator Alzheimer Café gezocht

LINGEWAARD - Mensen met dementie hebben behoefte om te praten over wat de ziekte voor hen betekent en wat de gevolgen ervan zijn in hun dagelijks leven. Goede voorlichting en kennis over de gevolgen in het dagelijks leven en hoe er mee om te gaan, geeft zowel mensen die het treft als hun mantelzorgers houvast en steun. In een Alzheimer Café komen deze onderwerpen maandelijks aan de orde.


In maart 2020 zou het Alzheimer Café Lingewaard (ACL) starten in de Zandse Kerk in Huissen, maar corona strooide roet in het eten en nog steeds. In het najaar is de situatie hopelijk anders. Het ACL staat in de startblokken en met behulp van de groep vrijwilligers kunnen we het zo uitrollen.

Stichting De Zandse Kerk is op zoek naar een vrijwillige coördinator voor het ACL. Als coördinator draag je zorg voor de algehele organisatie van het ACL, de financiën en de samenwerking met Alzheimer Nederland. Je voert regelzaken uit samen met het bestuur van Stichting De Zandse Kerk, enthousiaste vrijwilligers en betrokken organisaties. In een werkgroep bestaande uit gespreksleiders en organisaties zoals RijnWaal, STMR, Buurtzorg, Zinzia Zorggroep en SWL worden de onderwerpen voor het ACL bepaald, circa tien avonden per jaar. Als coördinator geef je samen met alle betrokkenen vorm aan de avonden.

"Ben je een organisator pur sang? Zit samenwerken in jouw bloed? Wil je graag een bijdrage leveren aan een positieve benadering van dementie? Dan is deze vrijwilligersvacature wellicht iets voor jou. Neem contact op met bestuurslid Herman Geerts 06 43435592; bestuurslidASF@zandsekerk.nl.