Tijdens een weekendje weg in Mechelen 1,5 jaar terug. (foto: Petra Evers-Kusse)
Tijdens een weekendje weg in Mechelen 1,5 jaar terug. (foto: Petra Evers-Kusse) Foto: Petra Evers-Kusse

Hannie en Joop Kusse

vijftig jaar getrouwd

GENDT - Vijftig jaar geleden, in 1970, zat er in Arnhem een discotheek - Hotel Zuid. Daar kwam je vroeger om te dansen op de muziek van de bandjes, en om onder het genot van een drankje een leuke avond te hebben. Dat is dan ook precies waar Joop & Hannie elkaar hebben ontmoet. Hannie was daar met haar zus, die Joop via-via kende, en zo leerden zij elkaar kennen.


In die tijd was het gebruikelijk dat je vanuit het ouderlijke huis trouwde en niet lang na hun ontmoeting, deden zij dat dan ook. Hannie droeg een prachtige trouwjurk die ze zelf had gemaakt met behulp van haar talent voor het ontwerpen & maken van kleding, en Joop deed zijn best die dag om zijn zenuwen in bedwang te houden. Het was een mooie dag én het begin van een gezamenlijk leven in Gendt. Ze vonden namelijk een nieuwbouwproject in Gendt (De Dries) waar men in 1971 begon met bouwen en niet veel later, konden ze als getrouwd stel hun leven opbouwen in het gezellige Gendt op De Wilgenhof.

Vrijdag 19 maart 2021 is het dan ook exact vijftig jaar geleden dat Hannie & Joop elkaar het 'ja-woord' gaven, iets wat een bijzondere mijlpaal is. En ondanks dat het niet mogelijk is om het uitgebreid te vieren, brengen we alsnog graag een denkbeeldige proost uit. Dus 'proost' op Hannie & Joop Kusse, het bruidspaar!