Winnaar Mats Kwint achter zijn playstation. (foto: Bram Giesbertz)
Winnaar Mats Kwint achter zijn playstation. (foto: Bram Giesbertz) Foto: Bram Giesbertz

Lingewaards online-Fifatoernooi

voor jongeren opnieuw een groot succes

LINGEWAARD - Liefst tachtig jongeren van Lingewaardse voetbalclubs namen afgelopen maand deel aan het een succesvol online Fifatoernooi, met een aantal rondes. En uit het eindtoernooi kwam een winnaar: de 17-jarige Mats Kwint, die zich Koning Fifa van Lingewaard mag noemen. Het evenement was georganiseerd door Bram Giesbertz, jongerenwerker bij Stichting Welzijn Lingewaard.


"In de kerstvakantie en op oudejaarsdag organiseerde ik al online-Fifatoernooien om jongeren bezig te houden. Door het grote succes daarvan, heb ik alle voetbalclubs benaderd om hun leden uit te nodigen deel te nemen aan dit februaritoernooi. Uiteindelijk streden in de finale de 21 beste online-Fifa-spelers van Lingewaard. In totaal heb ik afgelopen maanden hiermee zo’n 150 jongeren bereikt”, vertelt Giesbertz.

Winnaar Mats is een fanatiek online Fifa-beoefenaar: "Ik speel het spel een paar uur per dag. Het leidt me af op een positieve manier. Je kunt door de knopjes goed te bedienen heel veel trucjes uithalen, al sta je niet echt op het veld. Ik ben blij dat SWL dit organiseert, maar het liefst zou ik natuurlijk in mijn shirt van Sportclub Bemmel weer op het staan en wedstrijden voor de competitie spelen. De laatste keer was een jaar geleden!” En de schaal en de beker? Giesbertz: "De schaal gaat naar Mats' club en de beker is voor hem."