Tafeltje Dekje Bemmel

zoekt nieuwe vrijwilligers

BEMMEL - Mensen gaan steeds later met pensioen, waardoor ze later kunnen beginnen met vrijwilligerswerk. Daardoor wordt de vijver van vrijwilligers waaruit wij vissen kleiner. Maar we hebben echt nieuwe mensen nodig.


De maaltijden worden zes dagen per week aan huis bezorgd bij onze cliënten in Bemmel. Iedere dag rijden verschillende vrijwilligers naar de adressen van de cliënten. Ze brengen de maaltijd bij de cliënten en halen de maaltijdboxen van de vorige dag weer op. Ze zijn daar ongeveer een uur per dag mee bezig. Doorgaans brengt een vrijwilliger eenmaal per week maaltijden rond.


Veel voldoening

Het werk geeft erg veel voldoening. Bij het afleveren maak je even een praatje, en de cliënten zijn blij je te zien. Natuurlijk vanwege het eten, maar soms is onze vrijwilliger de enige persoon die ze op een dag zien. Dus daar zijn ze dan dubbel blij mee. Helaas is de afstand tot de cliënten nu tijdens de coronacrisis groter, maar wij hopen dat deze afstand binnenkort weer kleiner wordt als iedereen gevaccineerd is.

Mensen die meer informatie willen of graag als vrijwilliger aan de slag willen in Bemmel kunnen zich melden bij de voorzitter/secretaris van de Stichting Tafeltje Dekje Bemmel", zo laat Marian Persoon weten (06 30907805).