Ingezonden brief

‘Wethouder Johan-Sluitertunnel’

Net zo min als je in een snelweg rotondes aanlegt, blokkeer je een snelfietspad met zo’n verkeersremmer. Dat is simpele logica: een snelverbinding heet niet voor niets zo, daarin ga je juist obstakels uit de weg, zoals gevaarlijke iedereen hinderende kruisingen.

Je bent wethouder en met veiligheid, vergroening en verduurzaming van het verkeer en dus het milieu, maak jij het verschil. Daar sta je voor en daar zit je voor op je pluchen zetel: wethouder Johan Sluiter neemt de uitdaging serieus en regelt, dat de bus vanaf de A325 links aanhoudt in de bocht op de Hoeksehofstraat en dus geen fietser kruist of hindert, want de berijder houdt rechts aan op dezelfde straat en duikt onderaan bij het viaduct veilig de ‘Wethouder Johan Sluitertunnel' in, genoemd naar de man, die van de fietsverbinding Arnhem-Nijmegen werkelijk een snelweg maakte.

Nu worden de drukke (landwinkel) Woerdse- en de Ressensestraat gebruikt en als de onzalige rotonde er zou komen, blijft de kruising met de Woerdsestraat en de omweg een lachertje. De toegang tot de ‘Johan Sluitertunnel’ kost wat extra grond met deze veiligste methode, maar levens zijn kostbaarder. Lingewaard gaat milieu en fietser een dienst bewijzen door de benaming ‘snelfietsverbinding’ Arnhem-Nijmegen eer aan te doen met de ‘Wethouder Johan Sluitertunnel!’ Bij de plechtige opening door hare majesteit moet Johan zo blozen, dat Maxima’s rode jurk er flets bij afsteekt.

Jan Meurs