Stichting Welzijn Lingewaard steunt

Bramburger met onderzoek naar ALS

LINGEWAARD - Chefkok Willem Cornelissen toont elke week een nieuw budgetgerecht op het Facebook- en YouTubekanaal van SWL. Afgelopen maandag kookte hij de Bramburger. En op 25 maart zat de Bramburger bij de maaltijdpakketten van Willems eten. Met een bijzondere reden, ontstaan vanuit een bijzondere samenloop van omstandigheden.


Deze week wordt hij 40: Bram Emmerzaal uit Angeren. Hij kampt al drie jaar met ALS, een ongeneeslijke spierziekte. De kinderen van Bram namen deel aan een SWL-pannenkoekenwedstrijd. En prompt wonnen de zusjes Mees (4) en Pien(7) een avondje pannenkoeken eten met het gezin bij Willem. Aan tafel kwam de Bramburger ter sprake: een eerlijk stukje vlees uit Angeren, ontwikkeld om de ziekte ALS te ondersteunen.

,,Om geld in te zamelen voor de Tour de ALS, kregen vrienden van mij het idee om samen met een topkok en lokale slager de Bramburger te ontwikkelen. Deze kost twee euro, waarvan één naar de ALS-stichting gaat”, vertelt Bram. ,, Als je me ziet, zie je nu nog niks geks aan mij, totdat je me ziet lopen. Het is een hard gegeven dat ze nog steeds niet weten hoe ze mijn ziekte kunnen behandelen. Daarom vind ik het erg belangrijk dat er onderzoek naar wordt gedaan.” Bram probeert het leven zo luchtig mogelijk te houden en de Bramburger past daarbij. ,,Je wordt ertoe gedwongen, omdat je er dagelijks mee te maken hebt.” Hoe hij smaakt? ,,Keilekker!”, roept Bram ,,het is een op hooi gerookte hamburger, goed gekruid, robuust en zacht van smaak.”

De Bramburger is te bestellen via allesvoorbram.nl; meer info over stichting ALS staat op www.als.nl.