Afbeelding
Foto:

Is dit hét moment om

te kopen of te verkopen?

HUISSEN - Het is volop in het nieuws: de woningmarkt is gespannen. Niet alleen in de Randstad, ook elders in het land. Door krapte op de huizenmarkt komen starters moeilijk aan een woning en zelfs buiten de grote steden lopen de huizenprijzen snel op.


Het woningtekort treft starters, maar ook senioren en doorstromers: huiseigenaren die hun huidige woning willen verkopen. Vanwege een klein aanbod en hoge prijzen zitten zij als het ware ‘vast’ aan hun huis.

Het leven staat echter nooit stil. Door een onverwachte gebeurtenis of veranderende woonwensen wil je wellicht graag op korte termijn verhuizen. Maar, is dit wel het juiste moment om je woning te verkopen en een nieuwe woning te kopen? Een terechte vraag!


Doe de check
Ook de NVM ziet dat de woningmarkt maar langzaam beweegt en brengt daar graag verandering in. Om woningeigenaren te stimuleren hun huis te verkopen en op zoek te gaan naar een nieuwe woning, lanceerde de branchevereniging onlangs de campagne ‘Is dit het moment?’. Met de online-check via www.isdithetmoment.nvm.nl kun je heel eenvoudig nagaan of je je woning op dit moment goed kunt (ver)kopen. De check duurt slechts twee minuten en vraagt naar je huidige situatie en specifieke woonwensen. Zo kun je aangeven dat je graag lagere maandlasten wilt, dat je groter of juist gelijkvloers wilt wonen. De check geeft een eerste indicatie: is (ver)kopen een voordelige keuze, of is het op dit moment lastig om je woonwensen te realiseren?


Advies
Het NVM-advies dat volgt uit deze online-checker is een goed begin. Wil je meer weten over je mogelijkheden of samen brainstormen met een ervaren NVM-makelaar? Leg je persoonlijke situatie dan eens aan ons voor. Neem contact op met Ron Pieters Makelaardij via 026 3886683. Wij gaan graag samen met je na of dit hét moment is om een nieuw huis te kopen of uw huidige woning te verkopen.