Afbeelding
Foto:

Als het koud weer is vind ik het altijd lekker om een stoofpotje klaar te maken. Riblappen in een lekkere robuuste rode wijn


Bereiding:
Als er iets makkelijk is dan is het wel een stoofgerecht klaar maken in een slow cooker. Je hoeft niet bang te zijn dat je gerecht droog of taai wordt. Door de zeer lage temperatuur kan zelfs de grootste dummy een super mals gerecht op tafel zetten.
Haal 2 uur van te voren je vlees uit de koelkast en laat hem op temperatuur komen. Kruid het vlees met peper, zout en kruidnagel. Verhit wat olie en roomboter in een braadpan met dikke bodem en braad je vlees rondom lekker bruin. Haal het vlees uit de pan en leg vast in de slow cooker. In je vet bak je de ui samen met de knoflook tot deze glazig ziet en voeg je de tomatenpuree toe en bak je deze ook kort mee. Dan mogen de kruiden erbij en bak je deze een klein minuutje mee om vervolgens de rode wijn erbij te gieten en de 2 bouillonblokjes erin op te lossen. Giet hier nog een half kopje water bij en doe de saus bij de riblappen in de slow cooker. Ik heb zelf deze crockpot welke ik instel op stand low voor 4 uurtjes.
Het voordeel van deze crock-pot is de warmhoud functie dus als je de rest van je maaltijd nog niet helemaal klaar hebt blijft je stoofgerecht lekker warm zonder te ver doorgaren of droogstoven..

Eet smakelijk!

Afbeelding