Bijschrift: Albert van Geelen (rechts) wordt door directeur Theo van Dalen bedankt voor 44 jaar trouwe dienst bij Van Dalen Huissen BV. Van Geelen gaat met pensioen.
(eigen foto)
Bijschrift: Albert van Geelen (rechts) wordt door directeur Theo van Dalen bedankt voor 44 jaar trouwe dienst bij Van Dalen Huissen BV. Van Geelen gaat met pensioen. (eigen foto) Foto:

Albert van Geelen na 44 jaar Van Dalen met pensioen

Van fluitend naar zijn werk fietsen naar fluitend wielrennen

HUISSEN - Afgelopen woensdag (31 maart) was het dan zover. Albert van Geelen nam na een dienstverband van maar liefst 44 jaar afscheid van zijn werkgever Van Dalen Huissen BV. De bekende Huissenaar ‘mag nu gaan genieten van zijn welverdiende pensioen’.

De officiële functie van Albert (65) was administratief medewerker/planner. Maar de geboren en getogen Huissenaar deed zoveel meer bij de onderneming, bekend van onder meer sloop, recycling, asbestverwijdering en op- en overslag. Albert bleek een duizendpoot, een allesregelaar. Hij heeft in 44 jaar tijd met ontelbare mensen contact gehad, van particulier tot zakenman en van ambtenaar tot tuinder.

Wat het ook was, hij zorgde ervoor dat het geregeld werd. ,,Wij als dochters snapten niet hoe het kon dat papa al die zakelijke dingen kon onthouden, het was zoveel’’, zei een van zijn dochters afgelopen woensdag bij zijn - coronaproof – afscheidsreceptie bij Van Dalen aan het Looveer. Op die locatie werkte Albert jarenlang als ook aan de Veilingweg en in de beginjaren aan de Gochsestraat.

Sterke vrouw

Directeur Theo van Dalen noemt hem (‘Lange Bart’ voor bekenden) zelfs ‘het gezicht’ van het bedrijf. ,,Hij begon in 1977 bij ons. Al die jaren heeft hij op zijn vriendelijke en humoristische manier duizenden mensen te woord gestaan en de dagelijkse planning geregeld. Zelfs ook toen ons bedrijf 135 man telde. Had hij eerst vooral contact met tuinders, later had hij contact met vrijwel al onze relaties en was hij tevens aanspreekpunt voor het personeel.’’
Albert was de gedroomde collega. Empatisch, grappig, maar ook eerlijk en duidelijk. Zowel naar medewerkers als directie. ,,Altijd vrolijk en opgewekt, echt een fijn persoon om mee samen te werken. Nu mag Albert met zijn Annie gaan genieten van een welverdiend pensioen.’’
Albert zelf: ,,Ik had het harde en vele werken niet gekund zonder een sterke vrouw zoals Annie. Ik dank haar enorm en uiteraard ook directie, collega’s en relaties voor de fijne samenwerking. Het zal raar zijn om nu niet naar het werk te hoeven. Ik heb eigenlijk nooit een dag gemist, ging er 44 jaar letterlijk fluitend naar toe. Maar nu genieten van de vrije tijd. Met mijn favoriete hobby wielrennen komt dat helemaal goed!’’