Alle sleutels nu binnen handbereik. (foto: Hans Vos)
Alle sleutels nu binnen handbereik. (foto: Hans Vos) Foto: Hans Vos

De Huiskamer van de

Zilverkamp, we kunnen er in!

HUISSEN - Op 1 april werden de sleutels van de toekomstige Huiskamer van de Zilverkamp door de gemeente Lingewaard overhandigd aan de werkgroep Huiskamer.

Het betreft drie ruimtes: de Benjaminzaal (naast café De Kuul) en de daarachter gelegen Parkzaal en Vijverzaal. De werkgroep is direct na Pasen aan de slag gegaan om de ruimtes al wat meer bruikbaar te maken. Er zullen op een aantal plaatsen nog kleine verbouwingen plaatsvinden om de toegankelijkheid voor de gebruikers van de accommodatie De Brink zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Inmiddels hebben zich diverse werkgroepen gemeld die graag gebruikmaken van de Huiskamer. Eén van die gebruikers is Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) die een aantal activiteiten over gaat zetten naar de Huiskamer. Zo zullen onder andere de Crea-ochtend, het brei- en haakcafé, de koffieochtend, het Repaircafé hun activiteiten in de Huiskamer laten plaatsvinden. Afhankelijk Corona natuurlijk, maar we gaan ervan uit dat we rond 1 september toch écht kunnen gaan draaien. Het hele project Huiskamer valt overigens onder de onlangs opgerichte stichting De Zilverkamp. De stichting zal ‘op afstand’ vele projecten faciliteren middels advies, ondersteuning, regelen van subsidies etc.

De Werkgroep Huiskamer zal een ieder op de hoogte houden van de ontwikkelingen. "We hopen dat we met veel vrijwilligers een bloeiende Huiskamer kunnen realiseren. De Zilverkamp krijgt met de Huiskamer een nieuwe impuls op sociaal en cultureel gebied en daar zijn heel veel mensen blij mee!"

Ondertekening van de gebruiksovereenkomst. (foto: Hans Vos)