Groep GMGB: 'Sociale

Woonstichting Gendt?'

GENDT - "Na 2016 tot nu toe zijn er in Gendt drie sociale wooneenheden opgeleverd door WSG. Nu 2021 worden er na langdurige onderhandelingen eindelijk twaalf woningen gebouwd, voor WSG, met daarbij de afspraak dat de sloopurgente uit de Staatsliedenbuurt met de hoogste woonduur voorrang hebben op 10 woningen, prachtig toch? Uh 10, er worden er toch 12 gebouwd hoe zit dat?"


"In alle wijsheid heeft het bestuur van de WSG besloten om deze twee te verloten en dan niet onder alle woningzoekende van Gendt, maar via Entree, iedereen kan daar straks op reageren, zelfs ver weg van Lingewaard is er die mogelijkheid.

Is dit sociaal naar de Gendtse bevolking toe? Dit nu is het punt waar de huurdersvereniging tegen in opstand kwam en probeerde om de beschikbare woningen aan de eigen mensen op de wachtlijst toe te wijzen.

Wij de groep GMGB vinden dit niet kunnen en vragen het bestuur van WSG ook de twee andere woningen aan de volgende huurders met een sloopurgentie uit de Staatsliedenbuurt toe te wijzen, dan toon je het sociale gezicht waar de WSG zo over roemt."

De groep GMGB