De nu nog witte panelen van The Colorfield Performance. (foto: Cisca van de Riet)
De nu nog witte panelen van The Colorfield Performance. (foto: Cisca van de Riet) Foto: Cisca van de Riet

Kunstproject

De afgelopen tijd zagen de vele bezoekers van Park Lingezegen het grote kunstproject The Colorfield Performance in opbouw. De uitleg via QR-code op bordjes bij het project werd veelvuldig gelezen.

Inmiddels is opbouw van 500 grote panelen in de vorm van een afgeknotte ellips klaar en het project ligt op schema. Dat is wel anders geweest door allerlei tegenslagen. Maar een fantastische vrijwilligersploeg slaagde erin de verloren tijd in te halen .

Inmiddels zijn er vaak fotografen te vinden die het geheel vereeuwigen, want de maagdelijk witte panelen zijn erg fotogeniek.

Vanaf donderdag 15 april gaat dat maagdelijk wit langzaam veranderen, als de eerste kunstenaars hun paneel komen beschilderen. Alles is tot in de puntjes geregeld voor de ongeveer 450 kunstenaars uit 20 verschillende landen die steeds in groepen van zes komen werken. Initiatiefnemer en beeldend kunstenaar Dirk Hakze ziet de start van het project dan ook met vertrouwen tegemoet.

Tot 1 september zijn er van woensdag tot en met zondag 6 tot 7 kunstenaars live aan het werk. Publiek is de hele week welkom om de resultaten te komen bekijken.

Wanneer alle kunstwerken af zijn blijft het geheel nog tot 1 oktober als tentoonstelling staan.

Meer informatie:

www.thecolorfieldperformance.nl