(foto: Sjaak Veldkamp)
(foto: Sjaak Veldkamp) Foto: sjaak veldkamp

Zomerbloeiers uit Gendt, van Lingewaard tot Lowlands

Kwekerij Arnhem-Nijmegen is er klaar voor

GENDT - Versoepeling van de coronabeperkingen is pas vanaf 28 april mogelijk, vinden kabinet en experts. Het nieuws drukt de stemming. Kwekerij Arnhem-Nijmegen blijft optimistisch. Straks kunnen we weer volledig open, roept de Gendtse kweker Bert van Deelen. “Mensen kunnen zich dan richten op de aankleding van tuin en balkon!”


April en mei zijn voor Kwekerij Arnhem-Nijmegen belangrijke maanden, vertelt de specialist in bloempotten met waterreservoir. Hij kijkt nu hoopvol naar het licht dat aan het einde van de coronatunnel schijnt. “Hier doen we het allemaal voor. Bloemen maken mensen blij.”


De voorbereiding is achter de rug. De planten beginnen nu te pronken met hun kleurrijke bloemen. Bert van Deelen is trots op zijn zelf gekweekte producten. Ze bloeien tot het najaar, weet hij. “Echt waar, onze zomerbloeiers zijn dit jaar van topkwaliteit. Ik heb ze nog nooit zo mooi gezien.” De reden is een nog betere ondergrond en dat dit jaar alle werkzaamheden onder één dak waren. Voorheen moest hij vanwege onvoldoende ruimte in Gendt, het vullen van de meeste waterreservoirpotten op het glastuinbouwgebied NEXTgarden in Huissen doen. Het tussentijdse transport van de jonge plantjes is nu niet nodig. Nu hebben de duizenden gevulde hangpotten ongestoord kunnen groeien van stekjes tot bont gekleurde natuurwonders.



Lowlands

De kwekerij beschikt over zo'n zevenduizend meter kassen. Goed voor kamer- en tuinplanten. Met de 30 soorten zomerse potplanten geniet Bert van Deelen landelijke bekendheid. Hij is weer benaderd door MOJO, de grootste promotor van concerten. Eind augustus staat Lowlands in Biddinghuizen op de agenda. De bestelling voor groenaankleding is rond lacht Bert van Deelen. "We staan natuurlijk ook dicht bij huis klaar om mensen met zomerbloeiers blij te maken.”

Kwekerij Arnhem – Nijmegen, Hegsestraat 34 in Gendt, www.kwekerijarnhemnijmegen.nl.