Afbeelding
Foto:

Theaterkerk Bemmel:

alle pijlen op het jubileumseizoen!

BEMMEL - Het is stil in de Theaterkerk. In betere tijden is de Theaterkerk het bruisend hart van het centrum met muziek, theater, zang en dans en veel bezoekers, maar nu liggen de meeste activiteiten door de coronapandemie stil. Een aantal activiteiten mag wél doorgaan, zoals die voor kinderen. Er wordt les- en examenruimte geboden aan het Over Betuwe College Bemmel en het ROC Rijn-IJssel College en uitvaartbijeenkomsten zijn toegestaan.


De vrijwilligers van de Theaterkerk zitten echter niet stil: het onderhoud is op topniveau en alle klussen zijn uitgevoerd. Zodra de maatregelen dit toelaten, is de kerk klaar om haar deuren weer te openen voor publiek. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid dit seizoen niet meer het geval zijn. TOP heeft besloten alle voorstellingen voor de rest van dit seizoen zijn af te gelasten, en of er nog ruimte kan worden geboden voor repetities, vergaderingen en uitvoeringen is onduidelijk.

De hoop en verwachting is dat in september het nieuwe seizoen weer afgetrapt kan worden. Het wordt een bijzonder seizoen, want de Theaterkerk viert haar vijfjarig bestaan. Dit lustrum gaat uiteraard niet ongemerkt voorbij!

Het nieuwe seizoen start in ieder geval met een grote verandering: na een jarenlange samenwerking heeft de horeca-exploitant, Robert Kuster, besloten zijn focus te verleggen en te stoppen met zijn inzet voor de Theaterkerk. Het bestuur van de Theaterkerk is hem dankbaar voor de fijne samenwerking en gaat de komende periode werken aan zijn opvolging. In ieder geval zullen er vanaf september, naast de barvrijwilligers, nieuwe gezichten te zien zijn achter de bar en in de bediening in het Theatercafé.

Met het lustrum en de horecavernieuwing in het vooruitzicht focust de Theaterkerk zich op een succesvolle start van het nieuwe seizoen. Meer nieuws over het komend programma, de jubileumactiviteiten en de werving van een nieuwe exploitant volgt!