Ingezonden brief

Verloting woningen WSG

Waar kan ik die loten kopen? deze vraag werd mij heel sarcastisch gesteld, ik vond het niet raar, had net het bericht in de vorige editie van het GemeenteNieuws door GMGB gelezen, met stijgende verbazing dat wel.

Wat zij daar schrijven is een situatie waar wij als bestuur van de HV, veel energie en tijd in hebben gestoken, in het overleg met de WSG, de toenmalige bestuurder, de gemeente maar ook met huidige bestuurder WSG, namelijk, de overgang van de eigen woning toewijzingsregels naar die van Entree.

De HV wilde meer ruimte voor de mensen uit Gendt, ingeschreven bij WSG,iets wat bij meerdere corporaties al gebeurd, maar de opstelling van WSG gaf geen enkele opening in die richting onder het motto, afspraak voor mijn tijd, kan ik niets meer aan doen, kan? of de wil om er wat aan te doen.

En zijn dus 12 woningen (sociaal) in plan Vleumingen-West, een goed plan, zeker gezien de plannen Staatsliedenbuurt. Er worden 10 woningen onder de 10 hoogste urgentie huurders van de Staatliedenbuurt verhuurd; goed maar dan, twee woningen via Entree verloten? Daar zijn wij niet tegen, doe dat dan onder de overige huurders Staatslieden, wel zo eerlijk als dat niet kan dan onder de woningzoekenden van WSG verloten; krijgen wij de HV, nog een klein beetje gelijk: zoals het er nu uitziet kan iedereen daarop via Entree reageren. Wij snappen het totaal niet en staan dan ook achter de conclusie van de groep GMGB. Het sociale gezicht van WSG is ver weg.

Paul Verhoeven (voorzitter)