Notenkrakers in slecht weer

GENDT - Levenslied- en Gezelligheidskoor De Notenkrakers uit Gendt zit niet in zwaar weer, zoals u zou vermoeden. Integendeel, de club is springlevend. Op 27 maart ging een groot aantal leden de Bemmmelse polder in om te jutten.


Het was slecht weer! Koud, guur, regen, hagel en veel wind op de vlakte. Vanaf De Sprok over de dijk en vandaar uit ook langs de Waal richting de steenfabriek van Haalderen. Ook de oude Defensieweg werd helemaal schoongemaakt. Onder de goedkeurende blikken van de loslopende Gallowayrunderen werden de blikjes, plastic, scheepstouw, restanten van kleren en nog meer zwerfvuil voor hun neus weggekaapt. Met zeven volle zakken zwerfvuil ging men weer richting de dijk.

Na de opruimactie was er een koud rillerig, maar gezellig, samenzijn onder aan de dijk met koffie en broodjes en voor de kinderen een welverdiende leuke verrassing. "Fijn dat we dit met elkaar in goede harmonie kunnen en willen doen! Op 3 april kregen alle leden een plant en bonbons voor de paasdagen aangeboden. Hopelijk kan er weer binnen afzienbare tijd gezongen worden met elkaar!"