Het nieuw aangeplante minibos op de achtergrond. Rechts Annelies Stokkel-Roelofs (bestuurslid IVN Rijnwaal) links Marjolein Eeuwes (eigenaar De Bostuin). (foto: Herman Hendriks)
Het nieuw aangeplante minibos op de achtergrond. Rechts Annelies Stokkel-Roelofs (bestuurslid IVN Rijnwaal) links Marjolein Eeuwes (eigenaar De Bostuin). (foto: Herman Hendriks) Foto: Herman Hendriks

Start Tiny Forest in Huissen

HUISSEN - 22 maart is de Dag van de Aarde, een bijzondere dag die voor Marjolein Eeuwes niet ongemerkt voorbij gaat. "Ieder jaar wordt het duidelijker dat de mens de aarde uitput, plastic soep, luchtvervuiling, te weinig natuur, we kennen allemaal de problemen.” Aanleiding om aandacht te vragen voor een nieuw stukje natuur in Huissen.


Sinds vorig jaar doet Eeuwes namelijk mee met het project Tiny Forest van de IVN. In 2020 werden 33 tuineigenaren uit Gelderland geselecteerd om mee te doen aan dit tien jaren plan. Dankzij co-financiering vanuit de provincie Gelderland is een voormalig stuk weiland omgetoverd in een inheems minibos met dertig soorten bomen en struiken. Door de speciale bosbouwmethode zal het bos binnen enkele jaren zorgen voor beschutting en eten voor bijvoorbeeld vogels en bijen. Zo wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de biodiversiteit en herstel van inheemse beplanting.

“Het is nu wachten tot de nieuwe boompjes en planten goed gaan groeien, net als de ontwikkeling van andere activiteiten op ons natuurerf De Bostuin. Door samen te werken met IVN Rijnwaal hopen wij ook de voorlichting over Tiny Forest vorm te gaan geven”, aldus Eeuwes. Natuurerf De Bostuin is er voor mensen die geïnteresseerd zijn in een holistisch benadering van mens en natuur. Door de coronamaatregelen is het nog even wachten voordat mensen bij de Bostuin terecht kunnen voor advies en begeleiding bij ontwikkelingsvraagstukken van mens, organisatie en natuur. Voor wie zelf al wil starten met een minibos, kijk op www.tinyforest.nl. voor meer informatie.